Main
Dieet & voeding bij ADHD
Annick Bosch, Wat is het effect van een gezond dieet op ADHD?

Interview over de eerste resultaten

Promovenda Annick Huberts-Bosch is geinterviewd door Marc de Leeuw voor website doq.nl. Hieronder is het eerste deel van het interview te vinden, met daarin de link naar het volledige interview.

Wat is het effect van een gezond dieet op ADHD?

Welk effect heeft een gezond dieet op kinderen met ADHD op de ADHD-symptomen en emotieregulatieproblemen? En hoe verhoudt zich dit tot het effect van een eliminatiedieet? Orthopedagoog en promovenda Annick Huberts-Bosch, werkzaam bij Karakter Kinder- en Jeugdpsychiatrie in Nijmegen, vertelt over haar promotieonderzoek en de betekenis van de resultaten.

Veel onderzoek is al gepubliceerd over het effect van een eliminatiedieet bij kinderen met ADHD. Bepaalde voeding wordt uit het dieet geëlimineerd en geleidelijk geherintroduceerd, waardoor duidelijk wordt welke voeding ADHD-gedragingen kan uitlokken. “De resultaten van deze onderzoeken zijn veelbelovend, maar er was nog nooit een vergelijking gemaakt tussen een eliminatiedieet en gezond dieet waarbij actief werd gestuurd op de inhoud van dat dieet. Het eliminatiedieet werd meestal vergeleken met een controlegroep waarbij de ouders wel richtlijnen kregen om hun kinderen gezonde voeding te geven, maar die waren vaak nog wat vrijblijvend”, zegt Annick Huberts-Bosch.

Lees de rest van het interview hier